Investigación, análisis y opinión del humanismo contemporáneo


Carta oberta: Front d'Acció per la No Privatizació de la Societat

Por Javi BELDA | humanismeemergent.org | 







Aquests dies s'ha creat un Front d'Acció en oposició a la política social europea, les privatitzacions i el model de societat que el capitalisme planteja per als pròxims anys.

Molta gent amb sentit comú sabem que la fi d'aquest model és desastrosa en cas de realitzar-se. I també sabem que fracassarà molt abans, deixant pel davant confrontacions, caos i violència policial.

Aquest model al que els dirigents aspiren és violent en la seva arrel, no parteix de les idees d'evolució i llibertat que han impulsat a la humanitat al seu desenvolupament; s'inhibeix de tot el positiu de la història planetària.

Es tracta d'un sistema de profunda desigualtat, discriminació i injustícia. Tot argument que s'exhibeix per a defensar les mesures que requereix té aquest component egoista i mancat de perspectiva històrica.

Aquest sistema necessita del control, la repressió i la violència per a sostenir-se.

Aquest sistema està ple d'ocurrències monstruoses que passen per promoure la indústria armamentística a força de guerres, o bé per promoure malalties fictícies per al benefici de la indústria dels fàrmacs i, un
llarguíssim etcètera que molts sabem.

Aquest sistema que ells ens proposen com l'ideal de la prosperitat està mort en la seva arrel i mai podrà realitzar-se, perquè no concorda amb les veritables capacitats i necessitats del ser humà. No haurà progrés si no és de tots i per a tots.

Cada dia davant aquesta ofensiva cega de l'economia especulativa, cada individu es pregunta aïlladament: què puc fer jo davant això? I segons sigui la seva resposta experimenta una opció per a superar el seu sofriment intern o per a augmentar-lo.


Quan milers de persones tenen problemes personals el que tenim al davant és en realitat un assumpte social d'un sistema que es produeix l'aïllament i la frustració tard o d'hora. 

Aquest Front d'Acció per la No Privatització Social no pretén liderar gens, no pretén ser exclusiu, no pretén afiliacions sindicals ni vots per a cap partit. Tampoc té forma jurídica. Però no obstant això conta amb l'efervescència i la força de la base social, i es desenvolupa en el mateix terreny on estan els conflictes.

Avui dia estem en condicions de fer causa comuna (amb el nom que sigui o sense nom) els treballadors d'empreses privades, els funcionaris, els empleats públics, els desocupats, els estudiants, els joves…

M'agradaria contar amb el teu ajut en aquesta revolució no violenta i cap a aquest salt evolutiu que necessitem. Concretament necessitem el teu suport perquè ho difonguis, però sobretot perquè siguis un més que surt del tancament
psicològic i que això et dugui a comunicar als altres que és el que penses i que és el que sents.

http://groups.google.com/group/frentedeaccion-NP?hl=es&pli=1
 



Javi BELDA
javibelda@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario